Van Dijk vertrekt bij Emmen en wil naar buitenland

29 april 2008, 14:51   Bijgewerkt: 29 april 2008, 15:02

Sergio van Dijk vertrekt komende zomer bij FC Emmen. De 25-jarige aanvaller wil de overstap maken naar een buitenlandse club, zegt hij tegen RTV Drenthe. "Ik heb altijd al een buitenlands avontuur geambieerd en ik vind dat het nu de tijd is om dat ook echt te gaan doen", vertelt de spits, die sinds 2005 in Emmen speelde. 

"Ik twijfelde tussen mijn gevoel en verstand. Mijn verstand zei dat ik bij Emmen moest blijven. Dan heb je weer een aantal jaren zekerheid en weet je waar je aan toe bent. Dat is veilig en bekend. Maar mijn gevoel zei iets anders. Ik ben op een leeftijd dat een avontuur nog kan en als voetballer kun je net iets makkelijker en sneller aan de bak komen in het buitenland. Ik wil iets van de wereld zien en dat gevoel werd steeds sterker de laatste tijd", aldus de Assenaar, wiens contract eind juni afloopt.

Van Dijk heeft geen voorkeur voor een land waar hij graag aan de bak wil. "Eerlijk gezegd maakt dat me helemaal niets uit. Van mij mag het Japan, China, Australië, Zuid-Afrika, Noorwegen, Engeland of Duitsland zijn. Er zijn zoveel competities en landen waar ik naar toe wil, dus ik kan alle kanten op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen