Ajax zet vraagtekens bij werkwijze Uilenberg

Koen Freriks
18 mei 2008, 10:19

Ajax zet vraagtekens bij de werkwijze van scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg. De Twentse arbiter noemde tijdens een scheidsrechtersbijeenkomst Huntelaar "een vervuiler, omdat hij bij luchtduels constant zijn ellebogen gebruikt." Verder drong Uilenberg erop aan luchtduels van de Ajacied met geel of rood te bestraffen. 

Ajax-directeuren Henri van der Aat en Jeroen Slop zijn not amused: "Wij betreuren dat er vlak voor de cruciale wedstrijd Ajax-FC Twente zoveel commotie ontstaat door de uitspraken van een KNVB-bestuurder", aldus de Van der Aat en Slop in De Telegraaf. "We kunnen ons niet voorstellen dat Uilenberg in zijn positie zulke uitspraken doet, maar kregen van verschillende kanten zo veel berichten dat Klaas-Jan wél als voorbeeld is gesteld, dat we ons geroepen voelden de telefoon te pakken." 

De KNVB wil overigens achterhalen wie de uitspraken van Uilenberg gelekt heeft naar de media. De voetbalbond geeft aan dat de beelden willekeurig gekozen zijn en dienden louter als voorbeeld om de uniformiteit binnen het scheidsrechterskorps te bevorderen: "Om te voorkomen dat er voor vergelijkbare overtredingen door scheidsrechters verschillend wordt opgetreden. Bij het onderwerp ellebogen tijdens de recente bijeenkomst is onder andere nader gebruik gemaakt van beelden van Huntelaar, maar ook van situaties in andere wedstrijden. Het is suggestief te veronderstellen dat er hierbij 'jacht' gemaakt wordt op individuele spelers. De KNVB wijst die stellingname met kracht van de hand", zo laat de bond weten via een perscommuniqué.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen