Bayern München kampioen na gelijkspel in Wolfsburg

4 mei 2008, 18:49   Bijgewerkt: 4 mei 2008, 21:19

Bayern München is voor de 21ste keer kampioen van Duitsland geworden. De Zuid-Duitse ploeg had zondag aan een 0-0 gelijkspel bij VfL Wolfsburg genoeg om zich, met nog drie duels te gaan, te verzekeren van het kampioenschap. 

Bayern kreeg donderdag nog een flinke klap te verduren in het UEFA Cup-toernooi, toen het met 4-0 verloor van FC Zenit en zodoende de finale miste. Deze klap leek zondag nog niet helemaal te zijn verwerkt, want de ploeg van coach Ottmar Hitzfeld speelde tegen Wolfsburg een draak van een wedstrijd. Zonder de geblesseerden Kahn, Ribery, Klose en Zé Roberto oogde Bayern fanatasieloos en topscorer Luca Toni kon slechts zelden in stelling gebracht worden. Ook Mark van Bommel, die zoals altijd een basisplaats had, wist zijn stempel niet op de wedstrijd te drukken.

kampioen bier

kampioen bier

De laatste titel van Bayern dateerde van het seizoen 2005/2006. Vorig seizoen waren de Zuid-Duitsers niet verder gekomen dan een teleurstellende vierde plek in de Bundesliga. Voor Mark van Bommel, die in 2006 naar München kwam, betekende dit dan ook zijn eerste landskampioenschap in Duitse dienst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen