Maagoperatie kost doelman Oostenrijk EK-deelname

27 mei 2008, 20:39   Bijgewerkt: 27 mei 2008, 20:49

Oostenrijk heeft een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. Doelman Helge Payer kan niet deelnemen aan het EK, omdat hij met spoed geopereerd moet worden aan zijn maag. Dat heeft de Oostenrijkse voetbalbond dinsdag laten weten.

Payer, die een goede kans maakte om tijdens het EK eerste keeper te zijn, zakte maandag tijdens de training ineens in elkaar. Tijdens onderzoek in het ziekenhuis van Wenen bleek dat er een probleem was met zijn aderen. Volgens teamarts Ernst Schopp mag Payer voorlopig geen fysieke inspanning verrichten, waardoor EK-deelname sowieso van de baan is. Payer zelf noemt dit 'de grootste klap van zijn carrière'. "Het was mijn droom om tijdens het EK in eigen land eerste keeper van Oostenrijk te zijn. Deze droom moet ik laten gaan, maar mijn gezondheid is belangrijker. Ik moet het toernooi helaas vanuit mijn bed in het ziekenhuis volgen."

Nu Payer afgehaakt is, moeten Jürgen Macho en Alex Manninger strijden om de plek onder de lat bij Oostenrijk. Ramazan Özcan van de verrassende Duitse promovendus Hoffenheim is als vervanger van Payer toegevoegd aan de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen