Oranje met gehavende voorhoede tegen Oekraïne

23 mei 2008, 13:12

Bondscoach Marco van Basten moet voor de oefenwedstrijd tegen Oekraïne, komende zaterdag in de Kuip, flink improviseren. Met name voorin zullen wat andere spelers een kans krijgen, nu Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie niet van de partij zijn. Ibrahim Afellay, Klaas Jan Huntelaar en Dirk Kuyt maken hierdoor een goede kans op een basisplaats.

Tijdens de vrijdagtraining werd niet veel duidelijk over de vermoedelijke opstelling tegen Oekraïne. In eerste instantie kregen onder meer Orlando Engelaar, Ibrahim Afellay, Dirk Kuyt en Demy de Zeeuw een hesje, maar dat was alleen voor een eerste positiespelletje. Toen er daarna korte partijtjes gespeeld werden, werd de hele groep weer door elkaar gegooid. Er werden twee ploegen van zes gemaakt en één van zeven, die op een kort veld partijtjes tegen elkaar speelden.

Hoewel de training dus weinig duidelijk maakte, ligt wel voor de hand dat Huntelaar, Kuyt en Afellay een kans krijgen. Huntelaar vervangt Van Nistelrooy in de punt van de aanval, terwijl Kuyt en Afellay vermoedelijk de posities van Sneijder en Van Persie innemen. Rafael van der Vaart completeert de voorhoede. Op het middenveld zou het logisch zijn als Orlando Engelaar een kans krijgt om zich te bewijzen, als defensieve middenvelder. Dat zou dan ten koste van Giovanni van Bronckhorst gaan.

Mogelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Ooijer (of Boulahrouz), Mathijsen, Heitinga, Bouma; De Zeeuw, Engelaar; Kuyt, Afellay, Van der Vaart; Huntelaar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen