Scans geven blik op zwaar hoofdletsel Cech

Ger
20 mei 2008, 13:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Petr Cech maakt inmiddels al anderhalf jaar zijn opwachting onder de lat met een beschermende helm. De doelman van Chelsea draagt het 80 gram wegende hoofddeksel vanwege een schedelbasisfractuur. Op vrijgegeven mri-scans is de schade aan de schedel van de Tsjech voor het eerst duidelijk te zien.

De scans zijn gemaakt voordat Cech een kritieke operatie onderging na de botsing met Stephen Hunt in de competitiewedstrijd tegen Reading op 14 oktober 2006. "De foto's van de gedetailleerde schedel zijn behoorlijk indrukwekkend. Je ziet hoe de metalen platen de breuk bij elkaar houden", aldus Cech tegen de BBC.

Petr Cech

Petr Cech

Cech raakte na zijn schedelbasisfractuur opnieuw zwaar geblesseerd. Na een duel met ploegmaat Tal Ban Haim op de training, had de goalie vijftig hechtingen nodig om een open wond in zijn gezicht te verhelpen. "Ik blijf hechtingen verzamelen", grapt de Tsjechische international. "Toen ik de reacties van de andere spelers zag, wist ik dat het serieus was."

"Ik schrok enorm toen ik in de spiegel keek. De onderste helft van mijn gezicht was opengescheurd. Maar de chirurg deed uitstekend werk en ik heb mijn stijl van spelen niet aangepast. Als ik naar iemands voeten duik, heb ik maar één doel. Ik wil koste wat kost de bal pakken. De blessures zijn een nadeel, maar dat heb je niet in de hand."

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen