Ballack maakt einde aan Oostenrijkse EK-droom

16 juni 2008, 22:31   Bijgewerkt: 16 juni 2008, 23:18

Bijna vijftig minuten lang heeft Oostenrijk mogen dromen van een 'wonder van Wenen', maar het heeft niet zo mogen zijn. De 'reus' Duitsland won uiteindelijk door een goal van Ballack met 1-0 van Oostenrijk, het klein duimpje van dit EK. Hierdoor zijn de Duitsers door naar de kwartfinale, waarin Portugal de opponent is.

Iedereen wist het zeker, voorafgaand aan het toernooi: Oostenrijk zou het lachertje van dit EK worden. Zelfs in het Alpenland zelf was het vertrouwen ver te zoeken. Sterker nog, veel mensen vonden dat Oostenrijk zich moest terugtrekken uit het toernooi, om een pijnlijke afgang te voorkomen. Want, zo dacht men, dit Oostenrijk heeft niet te zoeken op een toernooi waaraan de beste landen van Europa meedoen.

Omdat Duitsland in de tweede groepswedstrijd verloor van Kroatië (2-1), was de laatste groepswedstrijd tussen de Duitsers en Oostenrijk plotseling een direct gevecht om een plaats in de kwartfinale. Duitsland had aan een gelijkspel genoeg, Oostenrijk móest winnen. Iedereen wist dat het voor het gastland een hels karwei zou worden om de punten te pakken, maar het was voor Oostenrijk al een prestatie op zich dat het alles nog in eigen hand had.

Duitsland gaat hierdoor naar de laatste acht, maar overtuigend was het allemaal niet. In de kwartfinale wacht Portugal en als de Duitsers dan op eenzelfde manier spelen als tegen Oostenrijk en eerder ook Kroatië, moet de ploeg vrezen voor uitschakeling. En Oostenrijk? Dat is uitgeschakeld, zoals iedereen vooraf gedacht had. Maar het lachertje van het toernooi was het zeker niet. Eerder een positieve verrassing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen