Hiddink: "Ik wil een grote verrader zijn"

20 juni 2008, 17:56   Bijgewerkt: 20 juni 2008, 20:24

Guus Hiddink was in zijn loopbaan al werkzaam in vele landen. Toch staat hij zaterdag pas voor het eerst op een groot toernooi tegenover zijn vaderland. Maar op medeleven hoeft Oranje niet te rekenen. "Ik word er niet warm of koud van dat ik tegen mijn vaderland speel. Dat mijn heldenstatus in Nederland kan afnemen maakt me niet uit. Het liefst heb ik dat iedereen me na zaterdagavond als een verrader ziet."

Normaal gesproken gaat persconferenties op een dag voor de wedstrijd altijd over tactiek, blessuregevallen of spelsystemen, maar vrijdag in Basel werd er over hele andere dingen gesproken. De complete wereldpers was immers maar in één ding geïnteresseerd: hoe is het voor Hiddink, om tegen zijn vaderland te spelen?

hiddink

hiddink

Toen hem vervolgens gevraagd werd welk volkslied hij mee zou zingen, het Nederlandse of het Russische, haakte Hiddink handig in op zijn vorige antwoord. "Ik denk dat ik het Russische deuntje meeneurie. Als ik dan toch al een verrader ben, kan ik net zo goed Verrader van het Jaar worden", lachte de coach van Rusland.

Verrader of niet, feit is wel dat men het in Nederland niet zou waarderen als Hiddink Oranje uit het EK zou knikkeren. Het zou zijn heldenstatus aan kunnen tasten, stelde een journalist terecht vast. "Och", counterde de Achterhoeker. "In dit wereldje kan het snel gaan, als je wint heb je een heldenstatus en als je verliest wordt je verdoemd. Daar kan ik niet zo veel mee. Het ergste wat zou kunnen gebeuren, is dat ik na zaterdag het land niet meer in mag. Maar och, zulke dingen ben ik wel gewend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen