Robben kan toch spelen tegen Frankrijk

12 juni 2008, 12:40   Bijgewerkt: 12 juni 2008, 15:20

Arjen Robben is een stuk sneller weer inzetbaar, dan enkele dagen geleden gedacht werd. De aanvaller is zelfs al weer fit genoeg om vrijdag in actie te komen tegen Frankrijk, zo liet bondscoach Marco van Basten donderdag weten.

Robben liep afgelopen zaterdag, twee dagen voor de wedstrijd tegen Italië, een liesblessure op. Een dag later liet Van Basten weten dat de aanvaller van Real Madrid 'zeven tot tien dagen' uit de roulatie zou zijn, waardoor de wedstrijd tegen Frankrijk sowieso te vroeg zou komen. De coach sprak toen echter al de hoop uit dat Robben 'de wind een beetje mee zou hebben' en dat zijn herstel iets sneller zou verlopen. Nu blijkt echter dat Robben niet de wind mee gehad heeft, maar een storm. Amper vijf dagen nadat hij zijn blessure opliep, kan hij immers alweer voetballen.

"Arjen heeft vandaag volledig meegetraind", vertelde Van Basten donderdag in Lausanne. "In principe is hij dus fit, ook al voor de wedstrijd tegen Frankrijk."

Volgens Van Basten is de situatie van Robben niet vergelijkbaar met de situatie rond Robin van Persie, de afgelopen weken. Toen werd Van Persie lang buiten de ploeg gehouden, om niets te forceren. Met Robben is dat niet zo, vertelde de coach. "Kijk, Robin was er zes weken uit geweest. Arjen heeft daarentegen alles meegedaan de afgelopen weken. Hij heeft alleen gewoon tussendoor een kwetsuur opgelopen, maar conditioneel heeft hij geen achterstand. Hij kan dus gewoon spelen."

Met Robben en Van Persie bij de groep, wordt het dringen in de voorhoede van Oranje. Van Basten kan Kuyt, Sneijder en Van der Vaart, die het tegen Italië zo goed deden, immers niet zomaar uit de ploeg halen. "Tsja. Maar dat zijn luxe-problemen. Daar houd ik wel van. Ik hoop dat ik de komende weken nog veel van dit soort luxe-problemen krijg", aldus de goed geluimde bondscoach van Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen