Turkije trakteert Zwitserland op koude douche

11 juni 2008, 22:35   Bijgewerkt: 11 juni 2008, 23:09

Voor gastland Zwitserland draait het EK uit op een enorme deceptie. Na de nederlaag tegen Tsjechië in de openingswedstrijd, was woensdag ook Turkije te sterk. Door een doelpunt in de 92ste minuut van Arda Turan wonnen de Turken in het kletsnatte Basel met 2-1. Door dit resultaat is Zwitserland uitgeschakeld en is Portugal zeker van een plek bij de laatste acht. Tsjechië en Turkije strijden maandag in een direct gevecht om het tweede ticket voor de kwartfinale.

Doelpunten vielen er ook, aan beide kanten. Voor de pauze zette uitgerekend Hakan Yakin, de enige Zwitser met Turkse roots, het gastland op voorsprong. Hij tikte een voorzet van Eren Derdiyok, die bleef liggen in een plas water, van dichtbij binnen. Zwitserland leek hierdoor op koers te liggen voor zijn eerste EK-zege ooit, maar de Turken kwamen terug. Invaller Semih Sentürk zorgde vlak na rust voor de terechte gelijkmaker, door een goede voorzet van Nihat Kahveci hard binnen te koppen.

Het leek 1-1 te blijven, tot de blessuretijd aanbrak. Na een snelle uitbraak kwam de bal bij Arda Turan, die via een Zwitsers been raak schoot. Hiermee dompelde hij heel Zwitserland in rouw, want het gastland is door de nederlaag kansloos voor een plaats bij de laatste acht van dit kampioenschap. Turkije daarentegen heeft alles nu in eigen hand. Een zege tegen Tsjechië, komende maandag, volstaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen