Sulejmani: "Droom is werkelijkheid geworden"

14 juli 2008, 13:48   Bijgewerkt: 14 juli 2008, 14:27

Miralem Sulejmani heeft zijn eerste werkdag als Ajacied er op zitten. Onder toeziend oog van bijna 5.000 supporters werkte de Servische aanwinst maandag de eerste training met zijn nieuwe club af. Druk voelt de jongeling niet, ondanks dat Ajax liefst 16,25 miljoen euro op tafel legde om hem weg te plukken bij SC Heerenveen. "Ik denk niet aan die transfersom, ik wil gewoon presteren."

Met een grote grijns op zijn gezicht stond Sulejmani de massaal toegestroomde media te woord, na afloop van zijn eerste training. De aanvaller maakte de oefensessie niet af, omdat hij nog altijd herstellende is van een knieblessure. "Die blessure liep ik vorig seizoen op, tijdens de laatste competitiewedstrijd met Heerenveen. Het gaat steeds beter, maar ik ben nog steeds niet honderd procent fit. Volgende week hoop ik volledig mee te kunnen trainen", vertelde hij.

Lichte blessure of niet, Sulejmani genoot met volle teugen van zijn eerste publieke optreden als Ajacied. "Prachtig om dit mee te maken", zei de jonge Serviër glunderend tegen FCUpdate.nl. "Het is altijd een droom van mij geweest om speler van Ajax te zijn. Nu is het geen droom meer, maar werkelijkheid. Het gaf een heerlijk gevoel dat al die fans mijn naam zongen, het gaf me een beetje vleugels."

Feit blijft wel dat Sulejmani flink aan de bak moet, komend seizoen. Want hij is sinds enkele weken de duurste aankoop uit de clubhistorie, de man waar Ajax ruim zestien miljoen euro voor neertelde. "Voor mij is dat niet belangrijk", zegt hij echter. "Ik houd me niet bezig met geld of die transfersom. Ik wil gewoon goed presteren. Hoeveel doelpunten ik denk te gaan maken? Dat weet ik niet, dat is ook niet belangrijk. Het gaat er om dat we met Ajax goed presteren en hopelijk kampioen worden en ons kwalificeren voor de Champions League. Hoeveel ik scoor en op welke positie ik speel, maakt me niet uit. Ik speel gewoon, waar de trainer me opstelt", zegt hij braaf.

Mogelijk vormt Sulejmani komend seizoen een voorhoede met Klaas Jan Huntelaar. De Nederlander staat nog altijd onder contract in Amsterdam, maar staat in de belangstelling van een aantal grote Europese clubs. Als het aan Sulejmani ligt, blijft Huntelaar, die pas volgende week de training hervat, echter in de ArenA. "Ik hoop dat hij blijft, het lijkt me prachtig om met hem samen te spelen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen