Amrabat: "In alles moet er nu een tandje bij"

Ger
25 augustus 2008, 09:30

Als junior redde Nordin Amrabat het niet in de opleiding van Ajax. Via diverse amateurclubs en eerstedivisionisten FC Omniworld en VVV Venlo stootte de aanvaller alsnog door naar de Nederlandse top. Met zijn nieuwe werkgever PSV veroverde hij zaterdagavond de Johan Cruijff Schaal.

"Het is mijn eerste prijs, dat is voor mij heel belangrijk. Ik wilde deze trofee écht graag winnen", aldus Amrabat, die kritisch is over zijn eigen spel. "Ik ben niet echt tevreden. Te vaak was zaterdag mijn eindpass niet goed. Dat kwam ook omdat Feyenoord veel spelers liet terugzakken. Zo stond Denny Landzaat bijvoorbeeld vaak in de passlijn. Door die tactiek konden we Danko Lazovic niet echt betrekken in ons positiespel, maar hij scoorde wel. Dat is het belangrijkste."

Hoewel Amrabat bij de landskampioen als vleugelspeler is gehaald, speelde hij zaterdag in de slotfase plots als centrumspits. "Maar ik ben geen gegadigde om op die positie te spelen", haast de jeugdinternational zich te zeggen. "Alleen omdat Feyenoord één-op-één ging spelen, schoof de trainer me de laatste tien minuten door. Ik richt me dit seizoen volledig op een positie aan de zijkant. Ik ga daar mijn stinkende best doen en probeer er het maximale uit te halen."

"Het niveau bij PSV ligt flink hoger dan ik was gewend, maar ik speel mijn eigen spel en luister goed naar de ervaren jongens. Ik wil de komende maanden groeien en ook als ploeg kunnen we nog stappen maken", legt Amrabat uit. "Tegen Feyenoord werd duidelijk dat we sneller moeten omschakelen van balbezit naar balverlies. Ook moeten we meer druk zetten op de verdediging van de tegenstander. Voldoende puntjes om de komende maanden aan te werken."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen