De Haan 'snapt soms niets' van Jong Oranje

13 augustus 2008, 14:10

Nederland is door naar de volgende ronde van het olympische voetbaltoernooi, maar de manier waarop is niet om over naar huis te schrijven. Eigenlijk leverde de formatie van coach De Haan in de groepsfase drie beroerde wedstrijden af, maar sprokkelde het nét genoeg punten om als tweede te eindigen in groep B.

Bij De Haan overheerste na de nipte 1-0 zege op Japan, waarmee een plek bij de laatste acht veiliggesteld werd, dan ook de opluchting. "Er zat heel veel druk op de ploeg. We hadden in de vorige duels wat zitten klojoën, dus kwam het aan op deze wedstrijd. Gelukkig zijn we door", zei de coach tegenover de NOS.

De Friese oefenmeester erkent dat er flink wat aan te merken valt op het spel van zijn ploeg. "Er was bijvoorbeeld een moment in de slotfase, toen we 1-0 voor stonden. Een paar spelers gingen toen elkaar op een vierkante meter de bal toespelen, alsof ze op een pleintje in Amsterdam-Zuid stonden. Ik snap daar niets van."

In de kwartfinale stuit Oranje nu op Argentinië, één van de topfavorieten voor de goud. "Het zal niet gemakkelijk worden, om de halve finale te halen", weet De Haan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen