Europees sprookje Queen of the South voorbij

26 augustus 2008, 20:50   Bijgewerkt: 26 augustus 2008, 21:04

Het Europese avontuur van Queen of the South zit er op. De Schotse tweedeklasser, die Europa in mocht omdat het vorig seizoen zeer verrassend de finale van de Schotse FA Cup haalde, kon het in de laatste voorronde van de UEFA Cup niet bolwerken tegen FC Nordsjealland uit Denemarken.

Nordsjealland, dat momenteel troosteloos laatste staat in de Deense competitie, had de heenwedstrijd in Schotland al met 1-2 gewonnen. De return leek daardoor geen probleem te gaan worden voor de Denen, maar Queen of the South nam na twee minuten brutaal de leiding via Robert Harris. Het hoofdtoernooi van de UEFA Cup lonkte vervolgens voor de Schotten, maar in de slotfase ging het mis. Door twee goals in de laatste vijf minuten van Martin Bernburg ging de zege alsnog naar de thuisclub. Nordsjælland gaat hierdoor naar het hoofdtoernooi van de UEFA Cup, voor het dappere Queen of the South zit het Europese avontuur er op.

Naast Queen of the South kan ook Lokomotiv Sofia een streep zetten door de Europese ambities. De Bulgaarse club, die in het verleden vier keer landskampioen werd, ging over twee duels onderuit tegen FK Borac uit Servië (0-1 en 1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen