FC Twente kansloos onderuit in Emirates Stadium

27 augustus 2008, 22:53   Bijgewerkt: 27 augustus 2008, 23:03

Na de heenwedstrijd in Arnhem vond men bij FC Twente nog dat het zichzelf tekort gedaan had. Arsenal won in het Gelredome met 0-2, maar Twente voelde zich minimaal gelijkwaardig. In het Emirates Stadium bewees Arsenal woensdag dat er wel degelijk een wereld van verschil zit tussen de Londense club en FC Twente (4-0).

Jeroen Heubach speelt al sinds jaar en dag bij FC Twente. De inmiddels 33-jarige Tukker is nooit de beste of snelste verdediger van de ploeg geweest, maar op wilskracht hield hij zich altijd staande in de Eredivisie. Heubach gooide altijd de beuk erin en knokte voor wat hij waard was. Binnen de landsgrenzen was dat altijd genoeg en trainers van FC Twente konden daarom altijd met een gerust hart een beroep op de routinier doen. Heubach stond zijn mannetje wel.

De 'duels' die Heubach en Walcott uitvochten, waren eigenlijk symbolisch voor het ontmoeting tussen Arsenal en FC Twente in het Emirates Stadium. Waar Twente twee weken geleden in Arnhem nog het betere van het spel had, werd de ploeg uit Enschede ditmaal volledig overlopen. Geen enkele Tukker zat goed in de wedstrijd, het regende balverlies aan Twentse kant.

Dat het halverwege de wedstrijd slechts 1-0 stond, was dan ook een klein wonder. Arsenal kreeg kans op kans en had na 45 minuten ook al met 3-0 of 4-0 voor kunnen staan. Vooral Robin van Persie mocht zich dat aanrekenen. De Nederlander presteerde het zelfs om voor open doel naast te schieten. Alleen Samir Nasri wist voor rust, na hopeloos verdedigen van Twente, het net te vinden.

McClaren

McClaren

In de resterende veertig minuten van de wedstrijd deed Arsenal het rustig aan. Via Walcott en Bendtner kwam het nog op 4-0, waarmee het Twente toch nog met een ruime nederlaag naar huis stuurde. De Tukkers mogen het nu gaan proberen in de UEFA Cup. Het is voor hen te hopen dat het dan iets meer geluk heeft tijdens de loting. Want tegen een team van het kaliber-Arsenal, valt voor Twente geen eer te behalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen