FC Utrecht en Sanmartean per direct uit elkaar

31 augustus 2008, 13:20   Bijgewerkt: 31 augustus 2008, 13:31

Lucian Sanmartean vertrekt bij FC Utrecht. Het contract van de Roemeen is in onderling overleg ontbonden, meldt de club uit de Domstad op haar website. Aanleiding hiervoor zijn de aanhoudende blessureproblemen van de middenvelder.

Sanmartean miste een groot deel van het afgelopen seizoen en moest zaterdag ook tegen PSV (1-5) het veld geblesseerd verlaten. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen, kondigde coach John van Loen al aan tegen RTV Utrecht. "Ons geduld houdt een keertje op. Als je steeds maar weer een herkansing krijgt, steeds maar weer het vertrouwen krijgt van de technische staf en in dit soort wedstrijden al na vijftien minuten om een wissel vraagt, benadeel je de ploeg", stelde hij.

Voorzitter Jan Willem van Dop is iets genuanceerder. "Ik vind het, vooral voor Lucian zelf, heel vervelend dat hij steeds maar weer door blessureleed wordt getroffen. Vanaf het moment dat hij hier binnen kwam heeft zowel Sanmartean zelf als ook onze medische staf er alles aan gedaan hem voor een langere periode speelklaar te krijgen. We hebben enkele keren een datum afgesproken waarop er redelijk uitzicht moest zijn op blijvend herstel. En het heeft er ook een paar keer naar uitgezien, dat het echt de goede kant op ging. Maar helaas is het toch niet gelukt. Er komt een moment dat je de harde werkelijkheid onder ogen moet zien en dat moment is nu, met zijn opnieuw uitvallen tegen PSV, gekomen", zegt hij op de clubwebsite.

Sanmartean (28) stond sinds januari 2007 onder contract bij FC Utrecht. Daarvoor speelde de sierlijke middenvelder jarenlang bij de Griekse topclub Panathinaikos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen