Frankrijk verder met twee onervaren keepers

12 augustus 2008, 15:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De interlandloopbaan van Gregory Coupet lijkt er op te zitten. De 35-jarige doelman is door bondscoach Raymond Domenech buiten de Franse selectie gelaten voor een oefenduel met Zweden, volgende week in Göteborg. Tijdens het afgelopen EK was Coupet, die overgestapt is naar Atletico Madrid, nog eerste doelman bij de Fransen.

In plaats van Coupet heeft Domenech Steve Mandanda en Hugo Lloris als keepers bij de selectie gehaald. Lloris stapte deze zomer over van Nice naar Lyon, waar hij de opvolger is van Coupet. Hij heeft nog geen interlands achter zijn naam staan. Ook Mandanda, de keeper van Olympique Marseille, brengt amper internationale ervaring met zich mee. Hij kwam pas één keer uit voor de nationale ploeg.

Opvallend is verder dan Yoann Gourcuff een uitnodiging kreeg. Hij speelt dit seizoen voor Girondins Bordeaux en is één van de grootste beloften van het Franse voetbal.

De selectie van Frankrijk:

Doel: Mandanda (Marseille), Lloris (Lyon)

Defensie: Boumsong (Lyon), Sagna (Arsenal), Gallas (Arsenal), Evra (Manchester United), Fanni (Rennes), Mexès (AS Rome), Clichy (Arsenal)

Middenveld: Flamini (AC Milan), L. Diarra (Portsmouth), Toulalan (Lyon), Malouda (Chelsea), Ben Arfa (Marseille), A. Diarra (Bordeaux), Gourcuff (Bordeaux), Govou (Lyon)

Aanval: Henry (Barcelona), Anelka (Chelsea), Benzema (Lyon)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen