Geïrriteerde Jol houdt Van der Vaart langs de kant

Koen Freriks
2 augustus 2008, 17:23   Bijgewerkt: 3 augustus 2008, 10:04

Bij Hamburger SV was zaterdagmiddag één grote afwezige. Rafael van der Vaart deed niet mee in de openingswedstrijd van het toernooi om de Emirates Cup in Londen tegen Real Madrid (1-2), de club enige tijd nadrukkelijk hengelt naar de Oranje-international.

Trainer Martin Jol passeerde de middenvelder voor dit pikante duel. "Hij is er momenteel mentaal niet voor 100 procent bij", lichtte de Scheveningse oefenmeester toe. Jol liet duidelijk merken het getouwtrek tussen de Koninklijke en HSV om Van der Vaart meer dan zat te zijn. "Het duurt nu al drie weken. Daarom heb ik vandaag tegen hem gezegd: Je speelt niet."

Ruud van Nistelrooy, die op de website van de Spaanse club liet weten er graag nog een aantal jaren te blijven, opende de score tegen HSV in de 25e minuut. Invaller Mohamed Zidan maakte in de tweede helft gelijk. De winnende treffer kwam zes minuten voor tijd op naam van Dani Parejo, die Wesley Sneijder na ruim een uur was komen aflossen.

Arjen Robben, ook in de basis begonnen, maakte een kwartier voor tijd plaats voor Robinho. Bij HSV speelden de Oranje-internationals Joris Mathijsen en Nigel de Jong de gehele wedstrijd, die 50.000 toeschouwers trok. Aan het Londense evenement doen verder nog Arsenal en Juventus mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen