Gunstige loting Nederlandse clubs in UEFA Cup

Ger
29 augustus 2008, 13:30   Bijgewerkt: 29 augustus 2008, 15:12

De Nederlandse deelnemers aan het toernooi om de UEFA Cup hebben vrijdag in Monaco redelijk geloot. Vooral Ajax en SC Heerenveen hebben goede kansen om de groepsfase te bereiken. Feyenoord, FC Twente en NEC lijken op meer weerstand te moeten rekenen.

Voor Ajax wordt doorbekeren in het Europese toernooi op papier geen lastige opgave. De equipe van coach Marco van Basten moet naar Servië, voor een ontmoeting met het onbekende FK Borac. Ajax zal vooral blij zijn Borussia Dortmund te hebben ontlopen.

Borac eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Servische competitie. De club speelde in de voorronden van de UEFA Cup tegen het Roemeense Dacia Chisinau (1-1 en 3-1) en Lokomotiv Sofia uit Bulgarije (1-0 en 1-1). De trainer van de Servische club is Nenad Milanovic. Na twee speelronden in de nieuwe competitie staat zijn ploeg zevende, met twee punten.

Verbeek

Verbeek

In de laatste voorronde van de UEFA Cup rekende de ploeg van trainer Nanne Bergstrand af met het Belgische AA Gent. In eigen huis won Kalmar met 4-0 van de Belgen. Bekendste speler van Kalmar is Viktor Elm. De middenvelder, die eerder dit jaar zijn debuut maakte in de nationale ploeg, verruilt Zweden aan het einde van het jaar voor SC Heerenveen.

SC Heerenveen moet zien af te rekenen met een Portugese tegenstander. De formatie van trainer Trond Sollied werd gekoppeld aan Vitoria Setubal, vorig seizoen de nummer drie van de Superliga. De Friezen speelden twee seizoenen geleden ook al in de UEFA Cup tegen Setubal.

De Portugese club eindigde afgelopen seizoen als zesde in de competitie. Vitoria won wel de League Cup. In de UEFA Cup was de eerste ronde vorig jaar het eindstation. De ploeg staat onder leiding van trainer Daúto Faquirá uit Mozambique. De selectie van Vitoria herbergt geen bekende namen.

Rennes staat onder leiding van trainer Guy Lacombe. Bekendste spelers van de Fransen zijn de aanvallers Sylvain Wiltord en Asamoah Gyan. Ook de Zweedse verdediger Petter Hansson (ex-Heerenveen) staat onder contract bij Stade Rennes. De club is na drie wedstrijden tiende in de Franse competitie met vier punten. Rennes plaatste zich via het Noorse Stabaek in de Intertoto voor de voorronde van de UEFA Cup.

NEC, dat vooraf al moest vrezen voor zware tegenstand, mag na de loting voorzichtig blijven dromen van het bereiken van de groepsfase. Nadat uit de eerste schifting al grote namen als Benfica, Everton en Galatasaray kwamen bovendrijven, rolde uiteindelijk het Roemeense Dinamo Boekarest uit de koker. 

Dinamo is een gerenommeerde club in eigen land. De ploeg van oud-Ajacied Bogdan Lobont heeft achttien landstitels. Vorig jaar kwamen de Roemenen niet door de eerste ronde van de UEFA Cup. In het seizoen 2006-2007 verraste Dinamo met een plek in de derde ronde.

De volledige loting van de eerste ronde van de UEFA Cup (speeldata 18 sep/2 okt.):

AC Milan - FC Zürich

Politechnica - Partizan Belgrado

Hertha BSC - St. Patrick's Athletic

Banik Ostrava - Spartak Moskou

Metalist Kharkiv - Besiktas

Portsmouth - Vitória Guimaraes

Kayserispor - Paris Saint Germain

Sevilla - Red Bull Salzburg

VfL Wolfsburg - Rapid Boekarest

Sampdoria - FBK Kaunas

Maritimo Funchal - Valencia

Dinamo zagreb - Sparta Praag

Manchester City - Omonia Nicosia

BSC Young Boys - Club Brugge

AS Nancy - Motherwell

Everton - Standard Luik

Napoli - Benfica

AC Bellinzona - Galatasaray

NEC - Dinamo Boekarest

Racing Santander - FC Honka

Apoel Nicosia - Schalke 04

Litex Lovech - Aston Villa

Austria Wien - Lech Poznan

Vitória Setubal - SC Heerenveen

SK Brann - Deportivo La Coruña

Slavia Praag - FC Vaslui

Slaven Belupo Koprivnica - CSKA Moskou

Brondby IF - Rosenborg BK

Tsjerno More Varna - VfB Stuttgart

Stade Rennes - FC Twente

Ajax - Borak Cacak

Tottenham Hotspur - Wisla Krakow

FC Kopenhagen - FK Moskou

MSK Zilina - Levski Sofia

Borussia Dortmund - Udinese

Sporting Braga - FC Artmedia Petrzalka

Feyenoord - Kalmar FF

Hamburger SV - Unirea Urcizeni

Hapoel Tel Aviv - Saint-Etienne

FC Nordsjaelland - Olympiakos Piraeus

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen