Hoe haalt Nederland de olympische kwartfinale?

11 augustus 2008, 19:00

Woensdag speelt Nederland zijn laatste groepsduel op de Olympische Spelen. Door de gelijke spelen tegen Nigeria (0-0) en de VS (2-2) heeft de formatie van coach Foppe de Haan nog alles in eigen hand, maar het laatste duel tegen Japan moet wel sowieso gewonnen worden. En zelfs dan is het nog niet honderd procent zeker, dat Oranje doorgaat. FCUpdate.nl zet de scenario's op een rijtje.

Scenario 1: Nederland wint niet van Japan

Na twee duels staan de VS en Nigeria aan kop in de groep, met vier punten. Nederland volgt met twee punten, Japan is de puntloze hekkensluiter. Als Oranje er dus niet in slaagt om de Japanners op de knieën te krijgen, is het olympische avontuur van Foppe de Haan en zijn mannen voorbij. Bij een gelijkspel komt Oranje immers op drie punten, wat te weinig is om Nigeria of de VS te passeren.

Scenario 2: Nederland wint van Japan, VS-Nigeria levert winnaar op

Scenario 3: Nederland wint met 1-0 van Japan, VS-Nigeria eindigt in gelijkspel

Als Oranje 'slechts' met 1-0 wint van Japan, wordt het penibel. Bij elk gelijkspel boven de 0-0 (dus 1-1, 2-2, 3-3, etc.) bij VS-Nigeria, is de Amerikaanse ploeg groepswinnaar op basis van het gescoorde aantal doelpunten. Wordt VS-Nigeria 2-2, dan is Nederland bij een 1-0 zege op Japan zelfs uitgeschakeld. Feitelijk komt het er dus op neer dat Oranje bij een 1-0 zege afhankelijk is van het resultaat bij de andere wedstrijd. Eén doelpuntje er bij is dus prettiger, Foppe.

Scenario 4: Nederland wint met meer dan één goal verschil van Japan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen