Kuyt: "Torres net zo goed als Van Basten"

Koen Freriks
18 augustus 2008, 12:56   Bijgewerkt: 18 augustus 2008, 13:05

Dirk Kuyt is onder de indruk van de ontwikkeling van Fernando Torres. Zijn Spaanse ploegmaat bij Liverpool is volgens de Nederlander al te vergelijken met Marco van Basten. Kuyt denkt zelfs dat Torres dit seizoen Liverpool de titel kan bezorgen. 

"Hij kan onze Ronaldo worden", verwijst Kuyt in de Liverpool Banter naar de Portugese sterspeler, die afgelopen seizoen een groot aandeel had in de landstitel van Manchester United. "Het zijn natuurlijk twee totaal verschillende spelers, maar Fernando heeft alles in zich om de beste speler van de Premier League te worden." 

Kuyt plaatst Torres zelfs in het rijtje Marco van Basten en Ruud Gullit. "Als Nederlander ben ik opgegroeid met grootheden als Van Basten en Gullit. Zij waren destijds de beste spelers en Torres is nu net zo goed als zij waren", looft oud-Feyenoorder de goalgetter, die zijn club zaterdag nog naar de winst schoot tegen Sunderland (1-0).

Kuyt lijkt met de komst van Robbie Keane een plek in de aanval te kunnen vergeten. Op de rechts half-positie is hij echter vaste keus in het elftal van trainer Rafael Benitez. Kuyt, van nature een centrumaanvaller, neemt er genoegen mee. "Het belangrijkste is dat ik mijn steentje aan het team kan bijdragen en regelmatig speel. Of ik dat nou voorin, achter de spitsen of op rechts doe, kan me niet zoveel schelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen