Mathijsen bezorgt HSV zege, Van Bommel dupeert Bayern

23 augustus 2008, 17:25   Bijgewerkt: 23 augustus 2008, 17:44

Joris Mathijsen heeft Hamburger SV zaterdag op de valreep drie punten bezorgd. In de thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC maakte de verdediger in de allerlaatste minuut het winnende doelpunt (2-1). Een andere Nederlander, Mark van Bommel, had een minder prettige middag. Hij werd tegen Borussia Dortmund al na 25 minuten met twee gele kaarten van het veld gestuurd.

Van Bommel kreeg zijn tweede kaart op advies van de assistent-scheidsrechter, die constateerde dat de middenvelder een slaande beweging maakte. Op dat moment was de stand al 1-0 voor Dortmund, door een fantastisch doelpunt van Jakub Blaszczykowski. Met tien tegen elf knokte Bayern zich terug in de wedstrijd, wat diep in de tweede helft leidde tot de gelijkmaker van invaller Tim Borowski.

Ook de topper tussen Werder Bremen en Schalke 04 eindigde in een gelijkspel. Na een laat doelpunt van Torsten Frings leek de zege naar Werder te gaan, maar in de slotfase maakte Westermann gelijk. Hij tikte uit een moeilijke hoek binnen, nadat keeper Tim Wiese een kopbal van Höwedes niet onder controle kreeg. Hierdoor handhaaft Schalke, de ploeg van Fred Rutten, zich in de top van de Bundesliga.

Schalke heeft nu vier punten, evenveel als Hamburger SV. De ploeg van Martin Jol leek in eigen stadion puntverlies te gaan lijden tegen Karlsruher SC, maar de late goal van Joris Mathijsen voorkwam dat. Hij schoot raak, na een kopstoot van invaller Mladen Petric. Eerder in de wedstrijd was HSV op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Sebastian, waarna Freis de bezoekers langszij bracht.

Een andere Nederlandse coach in Duitse dienst, Jos Luhukay van Borussia Monchengladbach, ging voor de tweede maal op rij onderuit. Tegen mede-promovendus 1899 Hoffenheim werd het 1-0. Bij Mönchengladbach, dat het betere van het spel had, stond oud-Feyenoorder Patrick Paauwe in de basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen