Olympische Spelen voorbij voor Roy Makaay

15 augustus 2008, 14:55   Bijgewerkt: 15 augustus 2008, 15:04

De voetblessure die Roy Makaay vorige week opliep in de wedstrijd van Oranje op de Olympische Spelen tegen Nigeria, is een stuk ernstiger dan in eerste instantie gedacht werd. Een CT- en MRI-scan heeft uitgewezen dat de spits een klein breukje in één van zijn voetwortelbeentjes heeft opgelopen. De aanvaller van Feyenoord kan hierdoor niet meer in actie komen tijdens de Spelen.

"In de eerste wedstrijd tegen Nigeria heeft Roy de blessure opgelopen", licht bondscoach Foppe de Haan toe. "Er is met de grootst mogelijke zorg door vier radiologen en twee orthopedisch chirurgen naar gekeken, maar op de eerste scans was niets te zien. Vandaag is gebleken dat er toch een breukje zit. Het is in de eerste plaats heel zuur voor Roy zelf. En natuurlijk is het een groot verlies voor het team."

Makaay zelf baalt als een stekker. "Het is ontzettend balen, want hier heb ik de hele zomer naartoe gewerkt. Maar hier houden de Olympische Spelen voor mij op. Ik heb wel goede hoop dat ik snel weer op het veld sta, want ik kan alles - sprinten, lopen, springen - behalve met de wreef schieten. Dat ik tegen de Verenigde Staten en Japan heb gespeeld, heeft de blessure niet verergerd", haast hij zich te zeggen.

"Ik kwam hier om een medaille te halen. Dat kan nog steeds, al kan ik er helaas mijn steentje niet meer aan bijdragen", besluit de aanvaller, die komende zondag op het vliegtuig terug naar Nederland zal stappen. Of hij volgende week mee kan doen in de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal tegen PSV, is hoogst onzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen