Van Marwijk leidt eerste Oranje-training in ArenA

18 augustus 2008, 12:04   Bijgewerkt: 18 augustus 2008, 12:09

Oranje is begonnen aan een nieuw tijdperk. Na vier jaar onder Marco van Basten, stond maandag Bert van Marwijk voor het eerst als trainer voor de nationale selectie. Met een 17-koppige selectie werkte de coach in de ArenA de eerste training af op weg naar een oefenwedstrijd tegen Rusland, woensdag in Moskou.

De wedstrijd tegen Rusland wordt voor Nederland niet alleen de eerste wedstrijd onder Van Marwijk, maar ook het eerste duel zonder doelman Edwin van der Sar en spits Ruud van Nistelrooy. Beide spelers, samen goed voor bijna tweehonderd interlands, besloten om na het EK in Oostenrijk en Zwitserland een punt achter hun carrière als international te zetten. Ajacieden Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar lijken de aangewezen personen om beide vacatures in te vullen, maar beide spelers hebben nog lang niet de status van hun roemruchte voorgangers.

Tegenover het vertrek van Van der Sar en Van Nistelrooy staat voor Oranje de terugkeer van een verloren zoon: Mark van Bommel is, na ruim twee jaar afwezigheid, weer bij de selectie gehaald. De middenvelder van Bayern München kon niet door één deur met Van Basten, maar hoopt onder zijn schoonvader Bert van Marwijk eindelijk zijn waarde te kunnen bewijzen voor de nationale ploeg. Mogelijk zelfs als aanvoerder, maar daarover neemt Van Marwijk pas dinsdag in Moskou een beslissing.

Tijdens de eerste training onder Van Marwijk, die rond 12.00 uur begon, waren alle zeventien geselecteerden aanwezig. Ook Real Madrid-spelers Rafael van der Vaart en Arjen Robben, die zondagavond om 22.00 uur nog aftrapten voor het eerste duel om de Spaanse Supercup tegen Valencia, waren gewoon van de partij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen