Benitez: "We toonden kwaliteit en karakter"

Koen Freriks
14 september 2008, 11:47   Bijgewerkt: 14 september 2008, 12:05

Liverpool won zaterdag de topper van Manchester United (2-1). De winnende trainer Rafael Benitez was na afloop erg tevreden over de vertoning van zijn team, dat domineerde. "En dit is goed voor ons vertrouwen", weet de Spanjaard, die voor het eerst sinds zijn aantreden in 2004 in competitieverband won van United.

Liverpool kwam vroeg in de wedstrijd nog op achterstand tegen de grote rivaal uit Manchester, maar herstelde zich daarna prima. "In de rust hebben we het gehad over vertrouwen om vooruit te voetballen. Dat lukte in de tweede helft, waarin we het beste team waren", concludeerde Benitez terecht.

Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson was het met Benitez eens. "Liverpool was veel beter. Ze zetten veel druk op ons, gingen de duels aan en dwongen ons om fouten te maken. Daar konden we mee niet omgaan", was de Schot na afloop realistisch.

In de kraker tussen de twee titelconcurrenten hadden de Nederlanders aan beide kanten een hoofdrol. Ryan Babel scoorde ruim tien minuten voor tijd de winnende treffer op aangeven van Kuyt, United-doelman Edwin van der Sar had daarvoor bij de gelijkmaker geblunderd.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!