'Nog drie duels WK 2006 verkocht door gokmaffia'

1 september 2008, 13:36   Bijgewerkt: 1 september 2008, 14:13

Naast Brazilië-Ghana zijn nog drie wedstrijden van het WK 2006 in Duitsland gemanipuleerd door de Aziatische gokmaffia. Dat onthult de Canadese onderzoeksjournalist Declan Hill in zijn boek The Fix. Het zou de wedstrijden Italië-Ghana (2-0), Italië-Oekraïne (3-0) en Engeland-Ecuador (1-0) betreffen. 

In zijn boek beschrijft Hill hoe hij eind 2005 in contact kwam met enkele 'grote jongens' van de Aziatische gokmaffia. Hij maakte onder meer geluidsopnames en foto's van een vergadering met een Ghanese official, waarin onderhandeld werd over de som geld die Ghana zou ontvangen als het twee wedstrijden van het WK bewust zou verliezen. Opvallend is verder dat de Belgische arbiter Frank De Bleeckere twee van deze vier wedstrijden floot, maar Hill heeft geen enkele indicatie dat er ook scheidsrechters bij de manipulatie betrokken waren.

Vorige week onthulde het Duitse Der Spiegel al dat de achtste finale Brazilië-Ghana 'verkocht' was. Ook dit blad voerde Hill aan als belangrijkste getuige hiervoor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen