Sterke start brengt Heerenveen geen zege

Ger
12 september 2008, 22:37   Bijgewerkt: 12 september 2008, 23:16

SC Heerenveen heeft vrijdagavond twee punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De Friezen kwamen door twee goals van Danijel Pranjic snel op voorsprong, maar verzuimden het duel daarna op slot te gooien. Jan Wuytens en Bas Dost brachten de bezoekers vervolgens alsnog verrassend langszij.

Na rust kon Heerenveen met rommeliger spel niet opnieuw de boventoon voeren. De thuisclub verprutste de spaarzame uitgespeelde mogelijkheden en claimde tevergeefs twee strafschoppen bij arbiter Reinold Wiedemeijer. De gelijkmaker van Heracles hing steeds nadrukkelijker in de lucht en na 66 minuten velde Bas Dost het vonnis. De van FC Emmen overgenomen spits schoof de bal binnen na mistasten van doelman Brian Vandenbussche.

De komende dagen zal Sollied ongetwijfeld de nodige afwerkingsvormen doceren tijdens de trainingen. Met meer koelbloedigheid voor het vijandelijke doel had Heerenveen de winst zonder problemen op zak gehouden. De spelers van Heracles verlieten het Abe Lenstra Stadion met een gulle lach. De ploeg revancheerde zich voor de beschamende 9-0 nederlaag van vorig seizoen. En belangrijker; tegen twee sterke tegenstanders heeft Heracles bewezen dat het deze voetbaljaargang niet alleen naar beneden hoeft te kijken.