Van Hanegem steunt besluit om assistenten te ontslaan

29 oktober 2008, 17:46

Willem van Hanegem steunt de beslissing van de FC Utrecht-clubleiding om John van Loen, David Nascimento, Rob Druppers en Maarten Arts te ontslaan. Dat laat de coach, die sinds enkele dagen ziek thuis zit, weten in een reactie op de website van zijn club. "Het was onvermijdelijk. Er moest echt iets gebeuren en de directie heeft terecht haar verantwoordelijkheid genomen."

"Door mijn afwezigheid is dat misschien niet zo duidelijk geworden, maar ik stond en sta volledig achter de beslissing om in de trainersgroep in te grijpen. En als de directie van mening was geweest, dat ook ik zou moeten vertrekken, dan had ik dat in het belang van de club ook aanvaard", is de duidelijke taal van de Kromme.

Van Hanegem stond de eerste dagen na het ontslag van zijn assistenten nog op het trainingsveld, maar meldde zich vervolgens ziek. Dat riep veel reacties op, beseft hij zich. "Het was natuurlijk een ongelukkig moment dat ik zaterdagmiddag ziek werd, zo kort na die beslissing van de leiding van de club en zo vlak vóór de belangrijke wedstrijd tegen NAC. Ik had het persoonlijk moeilijk met de ingreep van de directie, vooral uit menselijke overwegingen. Zakelijk was ik het er zeker mee eens, maar ik ben ook maar een mens en emotioneel had ik er veel moeite mee."

Volgens de oud-international gaat het nu beter met zijn ziekte. "Ik had het afgelopen week flink te pakken, maar het gaat nu de goede kant op. Direct na het weekend ben ik er weer. Ik heb er erg veel zin in weer lekker aan de slag te gaan. Ik verheug me ook op de samenwerking met mijn nieuwe assistent Ton du Chatinier. Ik ken hem al lang en ik weet zeker dat we een goed duo vormen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen