Heerenveen tekent bezwaar aan tegen kaart Vayrynen

26 november 2008, 15:06

SC Heerenveen wil dat de gele kaart die Mika Vayrynen kreeg in de slotfase van de wedstrijd tegen FC Twente, ingetrokken wordt. De Friese club heeft bij de KNVB officieel protest aangetekend tegen de prent, die Vayrynen kreeg omdat hij de bal bij een ingooi tegen de rug van tegenstander Kenneth Perez gooide.

Arbiter Braamhaar gaf Vayrynen, die al geel op zak had, zijn tweede gele kaart wegens 'misleiding van de arbitrage'. De leidsman stelde dat een dergelijke actie verboden was, maar de spelregels van de FIFA geven Braamhaar ongelijk. In het FIFA-document staat namelijk dat 'als een speler een ingooi op correcte wijze uitvoert en daarbij de bal met opzet tegen een tegenstander aangooit met als doel verder te spelen en hij dit niet op nalatige of roekeloze manier doet en niet met buitensporige kracht, dan moet de arbiter het spel gewoon door laten gaan'.

"Er is kennelijk sprake van onduidelijkheid. Väyrynen en Heerenveen worden zo de dupe van een in onze ogen foute beoordeling van de scheidsrechter", zegt directeur Yme Kuiper van Heerenveen op de website van zijn club. De KNVB laat echter weten dat de kaart blijft staan, omdat het onmogelijk is om gele kaarten in te trekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen