Hertha BSC pakt door winst op Köln tweede plaats

Koen Freriks
28 november 2008, 23:47   Bijgewerkt: 29 november 2008, 00:07

Hertha BSC heeft vrijdagavond de opmars van de laatste weken doorgezet. De Berlijners wonnen van 1.FC Köln (2-1) en klimmen daardoor op naar de tweede plek in de Bundesliga.

Hertha pakte pas in de laatste minuten de winst. De invallers Marko Pantelic en Patrick Ebert zorgden daarvoor. Pantelic scoorde vier minuten voor tijd uit een hoekschop van Ebert, die net drie minuten in het veld stond. Gojko Hacar had Hertha al in de eerste helft op voorsprong gezet, maar Milivolje Novakovic maakte vlak voor rust gelijk. Köln kon datzelfde kunstje in het tweede tijdsbestek niet herhalen.

Hertha BSC passeerde door Bayer Leverkusen en Bayern München, die zaterdag tegen elkaar in actie komen, en naderde koploper Hoffenheim 1899 tot op een punt.