Relschoppers Hamburg blijven welkom bij Ajax

Koen Freriks
30 november 2008, 11:09

Ajax neemt geen maatregelen tegen de supporters die in Hamburg afgelopen week voor ongeregeldheden hebben gezorgd. De 45 supporters, preventief opgepakt omdat zij geen geldig kaartje hadden voor HSV-Ajax, en de zeven arrestanten die vernielingen aanrichtten en de Duitse politie provoceerden, blijven welkom in de Amsterdam ArenA. 

"Er zijn dingen gebeurd in de stad en elk incident is er één te veel", zegt een woordvoerder van Ajax in De Telegraaf. "We vinden dat de Duitse media de zaak hebben opgeblazen. De arrestanten zijn dezelfde dag vrijgelaten en de Duitse politie, waarmee me wekenlang contact hebben gehad, heeft ons achteraf geen informatie gegeven, zoals dat wel gebeurt bij ernstige ongeregeldheden."

Ook Feyenoord-fans zorgden voor ongeregeldheden bij een UEFA Cup-wedstrijd, maar in tegenstelling tot de Rotterdamse clubleiding is men bij Ajax niet bang voor sancties van de UEFA. "De UEFA heeft ons slechts vragen gesteld over een paar fakkels die in het uitvak zijn ontstoken. Alleen de drieduizend supporters die daar zaten, vallen onder onze verantwoordelijkheid. En in het stadion was het één groot feest. Wij kunnen er niks aan doen dat er mensen op eigen gelegenheid komen - Hamburg ligt nu eenmaal dichtbij - en problemen veroorzaken. Dat neemt niet weg dat we het wel erg vervelend vinden wat er in de stad is gebeurd."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen