Allardyce en Curbishley zien Sunderland wel zitten

6 december 2008, 10:42   Bijgewerkt: 6 december 2008, 10:54

Sunderland-voorzitter Niall Quinn hoeft zich geen zorgen te maken, dat hij geen capabele opvolger voor coach Roy Keane kan vinden. Keane legde deze week zijn functie neer en enkele gerenommeerde Engelse coaches hebben inmiddels laten weten open te staan voor een dienstverband bij de Black Cats

"Sunderland is een prachtige club, dus uiteraard sta ik open voor een gesprek", zegt bijvoorbeeld Sam Allardyce (54), die in het verleden coach was van onder meer Bolton Wanderers en Newcastle United, in The Sun. "Als speler heb ik één jaar onder contract gestaan bij Sunderland en daar heb ik uitstekende herinneringen aan. Ik weet hoe betrokken de supporters zijn bij de club en bovendien heb ik veel respect voor het werk dat voorzitter Niall Quinn de laatste jaren gedaan heeft."

Ook Alan Curbishley, die enkele jaren geleden nog gezien werd als kandidaat om bondscoach van Engeland te worden, ziet een dienstverband bij Sunderland best zitten. "Ik werk al tien jaar als manager in de Premier League en wil dat graag zo houden. Misschien heb ik het imago dat mijn teams meestal kleurloos als tiende of elfde eindigden, maar als ik zo naar de ranglijst kijk denk ik dat sommige ploegen heel blij zouden zijn met zo'n plek in de middenmoot", zegt de de 51-jarige oud-coach van Charlton Athletic en West Ham United in dezelfde krant. Curbishley zit zonder werk, sinds hij begin september zijn functie neerlegde bij West Ham.

Naast Allardyce en Curbishley zijn ook Gordon Strachan (Celtic) en Phil Brown (Hull City) kandidaten om de openstaande vacature bij Sunderland in te vullen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen