AZ drukt Feyenoord nog verder in de problemen

13 december 2008, 22:34   Bijgewerkt: 14 december 2008, 09:42

Feyenoord is er niet in geslaagd om een week vol onrust op een positieve manier af te sluiten. De ploeg van de geplaagde hoofdcoach Gertjan Verbeek leed zaterdag tegen AZ al de zevende competitienederlaag van het seizoen. Door een treffer van de Braziliaan Ari werd het in de Kuip 0-1 voor de lijstaanvoerder.

Verbeek

Verbeek

Hiermee kwam de club in een aardige spagaat. Kort gezegd komt het er op neer dat een groot aantal spelers uitgekeken zijn op de trainer, maar het bestuur wil de trainer niet kwijt. Bovendien heeft Verbeek bij het legioen méér krediet, dan een aantal spelers. Rotterdamse fans irriteren zich al langer aan sommige spelers, die de kar zouden moeten trekken maar regelmatig hopeloos de fout in gaan. Dat deze week op internet een foto opdook van twee feestende Feyenoord-spelers in de kroeg, verbeterde die situatie geenszins. Maar hoe gespannen de verhoudingen dus ook waren: er moest zaterdag 'gewoon' weer gevoetbal worden. Tegen de koploper van Eredivisie, zelfs.

Feyenoord hoopte zaterdag natuurlijk ook op zo'n laatste scenario, maar eigenlijk zat dat er geen moment in. Alleen het laatste kwartier van de eerste helft was Feyenoord minimaal gelijkwaardig aan AZ, verder domineerde de bezoekers volledig. Zonder zelf echt groots te spelen kreeg de ploeg van coach Louis van Gaal in het eerste half uur al twee enorme kansen op de 0-1, maar Ari en Mendes da Silva faalden in de afronding. Ari produceerde alleen voor Timmer een hopeloos lobje, terwijl Mendes da Silva is vrije positie meters naast kopte.

Ari

Ari

Omdat AZ het hierna slordig uitspeelde bleef Feyenoord zicht houden op een punt, maar kansen kreeg de ploeg ook in de slotfase niet. Tot overmaat van ramp viel in de laatste minuten van de wedstrijd ook aanvoerder Giovanni van Bronckhorst nog eens geblesseerd uit, nadat hij een schoen tegen zijn hoofd kreeg. Nog een nederlaag, nog een blessuregeval erbij: de ommekeer waar Feyenoord zaterdag op hoopte, bleef uit. Volgende week mag de ploeg het nog een keer proberen. Dan is regerend landskampioen PSV in Eindhoven de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen