Barçelona redt het met tien man bij Villarreal

Ger
21 december 2008, 21:31

FC Barcelona heeft zondag de lastige uitwedstrijd bij Villarreal met 2-1 gewonnen. De Catalanen vergrootten de voorsprong op naaste achtervolger Sevilla daarmee tot tien punten. Sevilla kwam niet verder dan 0-0 tegen Real Mallorca.

Cani bracht Villarreal aan het begin van de tweede helft op voorsprong. Seydou Keita tekende kort daarna voor de gelijkmaker. Hij kopte de bal uit een voorzet van Dani Alves achter doelman Diego Lopez, die te laat kwam om Keita van scoren af te houden.

Halverwege de tweede helft schoot Thierry Henry de bezoekers naar de zege (1-2). Barça moest het laatste kwartier met tien man spelen. Gerard Pique kreeg zijn tweede gele kaart. Villarreal liet vervolgens diverse kansen liggen om een punt over te houden aan het duel met de koploper.