Been verlengt contract met twee seizoenen

Ger
18 december 2008, 23:07   Bijgewerkt: 19 december 2008, 00:26

Mario Been heeft met NEC een akkoord bereikt over een tussentijdse verlenging van zijn contract. Dat maakte de oefenmeester na afloop van de geslaagde UEFA Cup-wedstrijd tegen Udinese (2-0) bekend. De verbintenis is met twee jaar verlengd tot medio 2012.

Been liet woensdag al weten dat de onderhandelingen met de Nijmeegse club in een vergevorderd stadium verkeerden. "We zijn er zo goed als uit; het gaat alleen nog om het aantal consumptiebonnen dat ik per wedstrijd krijg", knipoogde de trainer. Technisch directeur Carlos Aalbers speelde het grapje donderdag mee door Been bij de bekendmaking van de contractverlenging enkele bonnen te overhandigen.

De geboren Rotterdammer werd de afgelopen weken in verband gebracht met clubs als Feyenoord en Sunderland, maar hij gaf de voorkeur aan een langer verblijf in Nijmegen. "Er is de afgelopen dagen weer veel gespeculeerd over mijn toekomst als trainer. Waarschijnlijk zal Udinese binnenkort ook wel aan de bel trekken", grijnsde Been na de winst op de Italianen. "Met deze keuze creëer ik duidelijkheid voor NEC, voor mezelf en voor de buitenwacht."

"Zoals ik wel vaker aangeef; ik heb het enorm naar mijn zin in Nijmegen en zie veel perspectief. Dat zijn voor mij de belangrijkste beweegredenen geweest om langer bij deze mooie club te blijven. Ik voel me hier goed en heb het idee dat ik dingen kan winnen met deze club." Been ontkende dat hij een clausule in zijn nieuwe contract heeft staan waarmee hij bijvoorbeeld eenvoudig over kan stappen naar zijn grote liefde Feyenoord. "Als een trainer weg wil, kan dat toch wel."

Aalbers is in zijn nopjes met het langere verblijf van de oefenmeester. "We hebben het afgelopen jaar met NEC uitstekende sportieve prestaties neergezet en zien dat de club op alle fronten in ontwikkeling is. De technische staf, onder leiding van Mario Been, heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Met deze contractverlenging kunnen we al onze ambities verder verwezenlijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen