Cruijff: "Robben komt bij Barça beter tot zijn recht"

Ger
15 december 2008, 10:28

Real Madrid-aanvaller Arjen Robben zou volgens Johan Cruijff bij FC Barcelona beter uit de verf komen. Dat laat de voormalig topvoetballer in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf weten naar aanleiding van de Spaanse topper tussen Barça en de Koninklijke (2-0).

"Barcelona speelt zoals er in mijn ogen gespeeld moet worden, met alle voor- en nadelen van dien", aldus Cruijff. "Een verschil is bijvoorbeeld hoe de lange bal gebruikt wordt. Bij Barcelona zie je 'm maar zelden en de vijf, zes keer dat 'ie gegeven wordt, is het vrijwel altijd een lange crosspass."

"Terwijl Real Madrid, dat net als de Nederlandse topclubs met twee verdedigende middenvelders speelt, niet vanuit een goed positiespel de lange bal hanteert maar 'm puur opportunistisch gebruikt. Zo werk je minder balbezit in de hand, terwijl het positiespel niet goed kan worden uitgevoerd, omdat de linies te ver uit elkaar liggen."

"Daarom zou een type Arjen Robben bij Barcelona veel beter tot zijn recht komen dan bij Real", stelt Cruijff. "Net als bij Messi zou het spel erop gericht zijn om Robben zijn acties te laten maken, terwijl ik 'm van de week tegen Zenit een paar keer op de achterlijn zag meeverdedigen. Daarmee wordt zo'n speciale voetballer gewoon tekort gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen