Heerenveen wint noorderlijke derby in extremis

Ger
28 december 2008, 18:21   Bijgewerkt: 28 december 2008, 22:09

De noorderlijke broerdertwist tussen FC Groningen en SC Heerenveen is zondag in de absolute slotfase gewonnen door de Friezen: 2-3. Invaller Paulo Henrique zorgde diep in blessuretijd voor de beslissing. Door de zege schuift Heerenveen door naar de gedeelde vijfde positie.

De thuisclub zette vervolgens de jacht op de gelijkmaker in, maar het spel was te slordig om Heerenveen serieus in verlegenheid te brengen. Vanuit een stilstaande situatie was Danny Holla nog het meest dichtbij. De jonge middenvelder zag zijn vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal draaien. Marcus Berg, vorig weekeinde tegen Roda JC liefst vier keer trefzeker, kwam tegen de Friezen nauwelijks in kansrijke positie.

In de periode direct na rust voerde een fel drukkend FC Groningen de boventoon. Nadat Gonzalo Garcia eerst nog het zijnet had geraakt, was het in de 54e minuut wel raak. Na een vrije trap lanceerde de Spanjaard de bal fraai langs goalie Brian Vandenbussche. In het rommelige vervolg van het duel leidde balverlies van invaller Shkodran Metaj een hernieuwde voorsprong voor de bezoekers in. Uit de pass van Christian Grindheim scoorde Smarason de 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen