Onnodig puntenverlies Arsenal bij Middlesbrough

13 december 2008, 15:47   Bijgewerkt: 13 december 2008, 16:30

In de Engelse Premier League liet Arsenal zaterdag opnieuw punten liggen. Op bezoek bij Middlesbrough kwam de formatie van manager Arsene Wenger niet verder dan 1-1, waardoor het verder achterop dreigt te raken in de titelstrijd.

Emmanuel Adebayor zette Arsenal nog wel op voorsprong, maar even later zorgde Jeremie Aliadiere voor de verrassende gelijkmaker. De Fransman passeerde Arsenal-doelman Almunia met een harde kopstoot. Hierna was Arsenal wel de betere ploeg, maar tot goals leidde dat veldoverwicht niet. Robin van Persie waagde nog wel een poging, maar een schuiver van de Nederlander ging net voorlangs.

Bij Middlesbrough kwam een andere Nederlander, Marvin Emnes, in blessuretijd als invaller in de ploeg. Afonso Alves bleef negentig minuten op de bank.