'Sonck is een slecht voorbeeld voor Belgische jeugd'

16 december 2008, 10:00

Laszlo Bölöni, de coach van Standard Luik, is woedend op Wesley Sonck. De oud-Ajacied beging afgelopen weekend een zware overtreding op Standard-speler Marcos Camozzato, die daarbij een zwaar verstuikte enkel opliep. Bölöni spreekt schande van deze overtreding, die volgens de coach bovendien bewust was.

"Er zijn geen excuses voor wat Sonck gedaan heeft. Als ik op straat doe wat Sonck op het veld doet, riskeer ik een gevangenisstraf", briest de coach tegen Sporza.

"Sonck mag dan een idool zijn voor België en Club Brugge, hij is een slecht voorbeeld voor de Belgische jeugd. Ceulemans, Van der Elst, Degryse, Verheyen, dát zijn voor mij grote meneren van Club Brugge. Maar Sonck is voor mij een ventje van niks. Wat hij deed was zieliger dan zielig", aldus Bölöni, die zich ook boos maakt over het feit dat Sonck zijn excuses niet aangeboden heeft aan 'slachtoffer' Camozzato. "Waarom belt hij Marcos niet om zich te excuseren? Ook al zou hij dan moeten liegen. Sonck kan in de kerstvakantie met zijn vrouw en kinderen gaan wandelen. Marcos had dat ook graag gedaan. Dat Sonck daar eens aan denkt."

Sonck zelf ontkent dat er opzet in het spel was. "Ik vind dit jammer voor Marcos en heb meteen mijn excuses aangeboden bij Defour en gezegd dat het niet bewust was. Ik weet ook dat ik hem goed geraakt heb, maar sorry, ik kon er niks aan doen. Ik heb niet eens getackeld. Ik kan niet eens tackelen en doe het dan ook niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen