Swerts: "AZ-selectie niet bezig met wintertitel"

15 december 2008, 07:57

Met de zege in de Kuip op Feyenoord (0-1), zette AZ dit weekend een flinke stap richting het winterkampioenschap in de Eredivisie. In de laatste twee duels tot de winterstop, thuis tegen FC Utrecht en NEC, heeft de ploeg uit Alkmaar aan maximaal vier punten genoeg om als koploper het nieuwe jaar in te gaan. Maar de wintertitel is geen doel op zich voor AZ, vertelt verdediger Gill Swerts aan FCUpdate.nl.

"De wintertitel is dichtbij, dat klopt", zegt de Belgische rechtsback. "We zouden komend weekend al winterkampioen kunnen worden, als Ajax punten morst. Maar daar zijn wij niet heel erg mee bezig. FC Utrecht en NEC zijn lastige tegenstanders en we gaan die wedstrijden in om drie punten te pakken, niet om als koploper de winterstop in te gaan. Want na de winterstop zijn er nog zeventien wedstrijden te spelen, aan een wintertitel heb je dus nog niets. Het is voor ons vooral belangrijk om de goede lijn die we dit seizoen ingezet hebben, door te trekken. We zijn nu al dertien competitiewedstrijden op rij ongeslagen en dat willen we graag nog even zo houden."

Tegen Feyenoord speelde AZ zaterdag al als een echte koploper. De Alkmaarders kwamen eigenlijk geen moment in de problemen en boekten een dik verdiende 0-1 zege. "We wisten dat we tegenover een zeer gemotiveerd Feyenoord zouden komen te staan, na alle problemen van de laatste weken. Maar we hebben eigenlijk geen kansen weggegeven. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten, is dat we niet een tweede goal maakten. Nu bleef het tot de laatste minuut 0-1 en had Feyenoord zicht op een punt. Maar goed, het is goed gekomen voor ons. Weer een zege er bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen