AZ moet Moisander twee maanden missen

Koen Freriks
14 januari 2009, 18:28   Bijgewerkt: 14 januari 2009, 18:38

AZ moet naast Hector Moreno ook de andere vaste centrale verdediger Niklas Moisander lange tijd missen. De Finse linkspoot is woensdag geopereerd aan zijn linkerknie en staat naar verwachting acht weken langs de kant, liet een woordvoerder van de Alkmaarders weten.

Door de blessure moet trainer Louis van Gaal het voorlopig zonder het vertrouwd geraakte hart van de verdediging stellen, dat bestond uit Moisander en Moreno. Ook de Mexicaan Moreno liep vorige maand een blessure op (gebroken middenvoetsbeentje); hij staat nog enkele weken langs de kant. 

Het is nog niet bekend of AZ zich tijdens de transferperiode gaat versterken om de defensieve problemen op te vangen. Van Gaal heeft met Kew Jaliens en Kees Luijckx nog maar twee spelers over die regelmatig centraal achterin hebben gespeeld. Afgelopen maandag vormden zij ook het centrale koppel achterin tijdens de oefenwedstrijd tegen AGOVV (3-3).

Technisch directeur Marcel Brands heeft al een gesprek gehad met verdediger Joona Toivio, die is verhuurd aan Telstar. Hij kan direct teruggeroepen worden naar Alkmaar. Ook André Ooijer (Blackburn Rovers) schijnt in beeld te zijn als versterking. 

AZ, dat koploper is in de Eredivisie, hervat de competitie zondag bij FC Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen