Been blijft NEC de rest van het seizoen trouw

Ger
19 januari 2009, 10:41   Bijgewerkt: 19 januari 2009, 14:36

Mario Been stapt niet midden in het seizoen over naar Feyenoord. Dat heeft de oefenmeester maandag laten weten op de website van zijn huidige club NEC. De voormalig middenvelder was bij de Rotterdammers een belangrijke kandidaat om de vertrokken Gertjan Verbeek op te volgen.

Been gaat deze transferperiode echter niet in op een eventuele aanbieding van Feyenoord. "Ik werd doodmoe van alle speculaties en alle geruchten", zegt de Rotterdammer. "Ik ben deze club zoveel dank verschuldigd en heb mijn hart gevolgd. Voor mij is NEC en rust rondom de ploeg op dit moment het belangrijkste, zeker met de belangrijke wedstrijden die eraan komen."

De coach verlengde vorige maand zijn contract bij NEC tot de zomer van 2012. De verbintenis bevatte een clausule dat de coach voor een afkoopsom van 750.000 euro mocht vertrekken. Been is naar eigen zeggen nooit rechtstreeks benaderd door de Rotterdamse club. "Ik heb niets gehoord, dus ik hoef ook niet te kiezen", verklaarde hij zondag nog na de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax (2-4).

Been besloot maandag uiteindelijk toch aan alle onzekerheid een einde te maken. De leiding van Feyenoord weet daardoor ook dat de trainer van NEC pas komende zomer beschikbaar is. De Rotterdamse club bekert dinsdagavond voor eigen publiek tegen Heerenveen. Leon Vlemmings, de voormalige assistent van de vertrokken Verbeek, staat dan nog voor de groep. Vlemmings weet niet hoe lang hij deze functie mag bekleden. "Dat hebben ze me niet verteld", verklaarde hij afgelopen weekeinde.

Leo Beenhakker is ook kandidaat om het seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord af te maken. "Natuurlijk jeuken mijn handen, ik weet wat er leeft en heb er een beetje ervaring mee", liet de 66-jarige bondscoach van Polen zich vorige week na het ontslag van Verbeek ontvallen. Beenhakker zou komende zomer de functie van interim-trainer voor technisch directeur kunnen verruilen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen