Been brengt bezoek aan Feyenoord-directeur Gudde

23 januari 2009, 16:58   Bijgewerkt: 23 januari 2009, 19:55

Feyenoord is in gesprek met Mario Been. De 45-jarige oefenmeester van NEC was vanmiddag in Maassluis, waar hij een bezoek bracht aan het appartement van Feyenoord-directeur Eric Gudde. Been was in het gezelschap van zijn zaakwaarnemer Rob Jansen, terwijl namens Feyenoord ook financieel directeur Onno Jacobs en huisjurist Joris van Benthem aanwezig waren.

Feyenoord wil Been strikken als opvolger van trainer Gertjan Verbeek, die vorige week ontslagen werd. Been gaf eerder aan dat hij het seizoen wilde afmaken bij NEC, maar een overstap in de zomer is wél een optie. De trainer, die graag naar Feyenoord komt, herhaalde zijn standpunt in het gesprek met Gudde.

De directeur liet weten begrip te hebben voor die keuze. "Wij willen dat hij vanaf komend seizoen trainer wordt van Feyenoord en binnenkort zullen we de gesprekken hierover voortzetten." Als speler stond Been al jaren onder contract bij Feyenoord en hij maakte er in het verleden nooit een geheim van dat hij dolgraag ooit hoofdcoach wilde worden in de Kuip.

Been was eerder, tussen 2000 en 2004, assistent-trainer bij Feyenoord. Daarna ging hij als hoofdcoach aan de slag bij Excelsior, waarmee hij in 2006 promotie naar de Eredivisie afdwong. Datzelfde jaar stapte hij over naar NEC, waarmee hij zich vorig jaar zeer verrassend wist te plaatsen voor het UEFA Cup-toernooi.

Been liet een reactie optekenen op de website van NEC: "Er zullen nog meer gesprekken volgen, maar het is voor mij belangrijk om hier open en eerlijk over te communiceren naar zowel de clubleiding als naar de achterban van NEC. Op dit moment blijft NEC mijn eerste prioriteit, daar verandert echt niets aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen