Cambuur verslaat Fortuna in inhaalduel

Ger
27 januari 2009, 22:16   Bijgewerkt: 27 januari 2009, 22:44

Cambuur Leeuwarden heeft de hoop op het vierde periodekampioenschap nog niet opgegeven. De Friezen wonnen dinsdagavond voor eigen publiek met 2-1 van koploper Fortuna Sittard. Michael Jansen maakte in blessuretijd de winnende treffer in dit inhaalduel. Door dat resultaat maken nu nog zes clubs aanspraak op de titel die recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

Meul

Meul

Fortuna Sittard had in de vierde periode tot dusver alle vier duels gewonnen. Vooral op wilskracht leek ook de vijfde zege haalbaar. De bezoekers toonden veel inzet, kregen de betere kansen en kwamen vlak voor rust op voorsprong door Ruud Boymans, volgend seizoen in dienst van VVV.

Cambuur had voor eigen publiek wel het initiatief en voetbalde ook iets beter. Dat resulteerde vrij snel na de hervatting in de gelijkmaker van Rick Geenen, die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. De 1-1 was een terechte uitslag geweest, maar de mee naar voren gekomen centrale verdediger Jansen besliste in de 92e minuut toch anders.