Donk moet alweer weg bij West Bromwich

Koen Freriks
8 januari 2009, 00:00   Bijgewerkt: 7 januari 2009, 23:02

Het Britse avontuur van Ryan Donk lijkt na een half jaar alweer voorbij te zijn. De verdediger werd afgelopen zomer door West Bromwich Albion op huurbasis overgenomen van AZ, maar hij past niet meer in de toekomstplannen van de club. 

West Bromwich verkeert in ernstige degradatienood en wil nieuwe spelers aantrekken. "Daarvoor moet financiële ruimte worden gevonden en dus mogen jongens die minder vaak spelen en op de begroting drukken naar een andere club uitkijken", zo bevestigde Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van Donk, tegenover het AD. "Het heeft vooral met geld te maken. De club moet iets doen om opnieuw te kunnen investeren."

Donk is nog eigendom van AZ, maar de jeugdinternational kan niet zomaar in de winterstop terugkomen. "Contractueel kunnen wij hem niet terughalen", legt technisch directeur Marcel Brands van AZ uit. "We hebben hem voor een jaar verhuurd. Maar bij zijn overgang heeft West Bromwich direct een optie genomen om hem op enig moment te kopen. Daar is een bedrag voor afgesproken."

Er is echter een uitweg, stelt Brands. "Als er tijdens de transferperiode van deze maand een club bij ons aanklopt die één euro meer betaalt dan het bedrag dat met West Bromwich is afgesproken, kunnen we hem zelf verkopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen