FA Cup: Spurs ontdoet zich van Wigan

Koen Freriks
2 januari 2009, 22:55   Bijgewerkt: 3 januari 2009, 00:32

Tottenham Hotspur is door naar de vierde ronde in de FA Cup. De Londenaren boekten een 3-1 zege op Wigan Athletic. Roman Pavlyuchenko (2) en Luka Modric zorgden voor de treffers.

Wigan staat in de Premier League zevende, Tottenham zestiende. Dat verschil was in het bekerduel echter niet te merken. De Spurs hadden niet veel moeite met de gasten, die vlak na rust op achterstand kwamen. Pavlyuchenko benutte een strafschop, waarna Modric de wedstrijd een kwartier voor tijd besliste.

Wigan kwam via Camara een paar minuten voor tijd nog wel terug in de wedstrijd, maar Pavlyuchenko voorkwam dat het nog spannend werd. De Rus maakte met een afstandsschot zijn tweede doelpunt van de avond.

Bij Wigan Athletic deed ex-Ajacied Daniël de Ridder bijna 75 minuten mee. Voormalig PSV'er Heurelho Gomes verdedigde het doel van Tottenham Hotspur.