Heitinga scoort voor Atletico, forse nederlaag Valencia

25 januari 2009, 18:45   Bijgewerkt: 25 januari 2009, 18:58

Enkele dagen nadat John Heitinga verkozen werd tot één van de slechtste spelers in de Primera Division van de afgelopen maanden, heeft de verdediger toch zijn waarde bewezen voor Atletico Madrid. In de uitwedstrijd tegen Malaga scoorde hij één keer, waarmee hij zorgde dat zijn team een puntje mee naar huis mocht nemen (1-1).

Heitinga scoorde op slag van rust, door een vrije trap van teamgenoot Antonio Lopez in twee instanties van dichtbij binnen te werken. Eerder had Apoño de thuisclub op 1-0 gezet. Heitinga nam met zijn doelpunt sportieve revanche op dagblad Marca, dat hem deze week opnam in het 'horrorelftal' van de Primera Division. "Zijn komst lijkt een fiasco. Hij veroorzaakt buitensporig veel vrije trappen en strafschoppen. De supporters vragen zich inmiddels af of het misschien zijn broer is die bij Atletico speelt", schreef het toonaangevende dagblad over de Nederlandse verdediger.

Door het gelijkspel lopen Atletico en Malaga, die zesde en zevende staan, een puntje in op nummer vier Valencia. De ploeg uit de sinaasappelstad leed op bezoek bij hekkensluiter Real Mallorca een blamerende 3-1 nederlaag. Hedwiges Maduro begon in de basis bij Valencia, maar werd na 45 matige minuten al gewisseld.

Onderin de competitie deed Getafe prima zaken, door thuis met 5-1 te winnen van Sporting Gijon. Roberto Soldado was met drie doelpunten de man van de wedstrijd.