Muitende Feyenoorders verliezen ook zonder Verbeek

Ger
16 januari 2009, 22:30   Bijgewerkt: 17 januari 2009, 03:23

Het vertrek van trainer Gertjan Verbeek heeft Feyenoord vrijdagavond geen overwinning opgeleverd. De Rotterdammers verloren het eerste competitieduel van 2009 met 3-1 bij SC Heerenveen. Kristian Bak Nielsen, Danijel Pranjic en Arnor Smarason scoorden voor de thuisclub. Roy Makaay had tussendoor nog voor de gelijkmaker gezorgd.

Dat Feyenoord in Friesland tegen een nederlaag aanliep, kwam allerminst als een verrassing. Van een gedegen voorbereiding op de competitiehervatting was immers geen enkele sprake. De sportieve malaise van de Stadionclub kwam woensdag door het opstappen van Verbeek tot een voorlopig dieptepunt. Uit een door captain Giovanni van Bronckhorst uitgevoerde stemming kreeg de hoofdtrainer het ontluisterende nieuws te horen dat alle spelers het vertrouwen in hem had verloren.

Vlemmings

Vlemmings

Door het wegstemmen van Verbeek heeft de harde supporterskern zijn onvrede nadrukkelijk op de selectie gericht. Bij het arriveren van de spelersbus in Heerenveen scandeerde een groepje van tientallen fanatieke fans hard de naam van de vertrokken oefenmeester. De voetballers kregen daarna bij het verlaten van de bus tal van verwensingen naar het hoofd geslingerd. In het Abe Lenstra Stadion ging het spottende gezang ("laat je club maar in de steek") nog een tijdje door.

In het veld leek er bij Feyenoord ten opzichte van de eerste competitiehelft aanvankelijk niets veranderd. Vlemmings hield in zijn basisopstelling vast aan de lijn van Verbeek en wijzigde dus niet in de tactiek. Al snel waren ook de cijfers op het scorebord geheel in lijn met de voorbije maanden. Heerenveen-verdediger Kristian Bak Nielsen dirigeerde na amper vier minuten een hoekschop van Roy Beerens doeltreffend met het hoofd naar de vrijgelaten verre hoek: 1-0.

Heerenveen, waar oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou en aankoop Viktor Elm bij de eerste elf zaten, herstelde de voorsprong nog in de eerste helft. Clubtopscorer Danijel Pranjic schoof op aangeven van Kalou de 2-1 langs Henk Timmer. De equipe van coach Trond Sollied verzuimde de wedstrijd vlak na de thee op slot te gooien. Voor een akelig leeg doel gaf Bak Nielsen de bal te weinig vaart mee, waardoor de teruggesnelde Timmer alsnog redding kon brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen