Ook Bosz en Jansen weg, Vlemmings interim-coach

14 januari 2009, 19:49   Bijgewerkt: 14 januari 2009, 20:58

Technisch directeur Peter Bosz en assistent-coach Wim Jansen hebben zich solidair verklaard met Gertjan Verbeek, die eerder vandaag zijn functie neerlegde. Beide oud-spelers stappen per direct op. Leon Vlemmings, die afgelopen zomer als assistent-coach naar de Kuip kwam, is aangesteld als interim-trainer. "Feyenoord is hiermee technisch onthoofd", treurde algemeen directeur Eric Gudde.

"Ik vond dat er voor mij geen rol meer was bij Feyenoord", verklaarde Bosz zijn beslissing om op te stappen. De directeur vond dat hij te veel verbonden was aan Gertjan Verbeek, om in dienst te blijven. "We wilden een traject van verandering ingaan en Gertjan was voor mij de ideale man voor deze klus. Dat vind ik trouwens nog steeds. Ik heb deze staf en spelers gezocht en ik ben er nog steeds van overtuigd dat we een uitstekend materiaal hadden. Maar toch staan we nu twaalfde. Ondanks alles. Daar ben ik mede-verantwoordelijk voor, dat besef ik als geen ander."

Bosz baalt er van dat de spelers Verbeek hebben laten vallen. "Bereidheid om samen te werken, moet van beide kanten komen. Ik merkte dat Gertjan absoluut bereid was om concessies te doen, maar van de andere kant gebeurde er weinig. Ik heb mijn twijfels of de spelers bereid waren om zulke stappen te maken."

Net als Bosz toonde ook assistent-coach Wim Jansen zich solidair met Verbeek. De enige die aanblijft, is coach Leon Vlemmings. "We hebben hem, op ons uitdrukkelijke verzoek, bereid gevonden om de honneurs voorlopig waar te nemen. Leon zit vrijdag dus op de bank tegen SC Heerenveen. Over andere opties hebben we nog helemaal niet nagedacht. Daarvoor is dit allemaal te vers", aldus Gudde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen