Ook De Graafschap kan zakelijk AZ niet stoppen

24 januari 2009, 21:37   Bijgewerkt: 25 januari 2009, 10:08

De winterstop lijkt AZ geen goed te hebben gedaan. Het elftal van Louis van Gaal kon zaterdag tegen De Graafschap opnieuw niet het attractieve spel van de eerste seizoenshelft laten zien. Toch boekten de Alkmaarders 'gewoon' hun achtste competitiezege op rij: 2-0. De Alkmaarders toonden zich door treffers van Ari en Sébastien Pocognoli dodelijk effectief.

De eenvoudige zege kon niet verbloemen dat AZ momenteel niet meer de frivole aanvalsmachine van de eerste maanden van het seizoen is. De Noord-Hollanders hadden net als een week eerder bij FC Volendam grote moeite om kansen te creëren. Ook in de midweekse bekerwedstrijd tegen de amateurs van Achilles '29 kon de koploper geen moment imponeren.

Ari

Ari

De Braziliaan kopte de bal vervolgens tegendraads achter de grabbelende doelman Erik Heijblok (1-0). Voor Ari was het zijn negende treffer van het seizoen. Dat de gedrongen spits dit seizoen voor grote waarde is voor AZ, blijkt wel uit het feit dat hij al zes keer de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Ari

Ari

Scheidsrechter Ben Haverkort had na een half uur een treffer van Ben Sahar afgekeurd vanwege buitenspel. De Israëlier stond echter nog voor de laatste man van AZ op het moment dat Fränkel van grote afstand Sergio Romero tot een redding dwong. Sahar tikte het gekraakte schot uiteindelijk attent binnen, maar de grensrechter vlagde onterecht voor buitenspel.

De Graafschap had door dat AZ niet meer zo onaantastbaar is als in de voorbije maanden en probeerde na rust brutaal de wedstrijd in handen te nemen. Trainer Henk van Stee bracht met Steve de Ridder en Geert den Ouden twee verse aanvallers in het veld, maar tot grote kansen leidde dat niet. AZ leunde rustig achterover en was in een vloeiende counter via Gill Swerts (schot op de lat) nog dicht bij een derde treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen